LIGE NU:

Fjordbank Mors kaster håndklædet i ringen

Fjordbank Mors anmoder om afvikling og overdragelse til et datterselskab under Finansiel Stabilitet.

Fjordbank Mors har kastet håndklædet i ringen og anmodet om at blive slugt af statens finansielle skraldespandsselskab - Finansiel Stabilitet.
Økonomi- og erhvervsministeriet bekræfter, at der arbejdes på en løsning under Bankpakke 3.

Meddelelsen om overdragelsen kommer efter, at der fredag har været spekulationer om fremtiden for banken fra Nykøbing Mors.
Tidligere fredag tog banken konsekvensen af de verserende konkursrygter i markedet og anmodede Fondsbørsen i København om at standse handlen med bankens aktier og obligationer.
Det fik Københavns Fondsbørs til at sætte al handel med bankens aktier i bero. Inden da var Fjordbank Mors-aktien faldet med 24 procent.
Banken vil med de begrænsninger som overtagelsen indebærer, stadig kunne betjene kunderne med deres almindelige forretninger, ligesom kontonumre og kort vil fungere som hidtil.

Konkursrygterne begyndte, da det torsdag kom frem i Dagbladet Børsen, at 19 danske banker og sparekasser er så pressede økonomisk, at både kunder og investorer bør holde et særdeles vågent øje med dem.

Analysen viste, at det så værst ud for Fjordbank Mors, som lå lavest i analysen med et risikoindeks på 572.
Til sammenligning havde de fire krakkede banker, Løkken Sparekasse, EBH Bank, Roskilde Bank og Gudme Raaschou Bank et gennemsnitligt risikoindeks i 2006 på 506,3.

Bestyrelsen i Fjordbank Mors forventer at indgå en betinget aftale i løbet af weekenden med Finansiel Stabilitet A/S om at overføre bankens aktiver og en del af bankens passiver til en ny bank under Finansiel Stabilitet A/S.

Fjordbank Mors er blevet til efter en fusion mellem Morsø Bank og Morsø Sparekasse. Da bankerne fusionerede, havde Fjordbank Mors cirka 250 ansatte og 75.000 kunder.