LIGE NU:

Flæskefarvede flag fylder Aalborg

Aalborgs midtby er for tiden dekoreret med hudfarvede flag - eller flæskefarvede om man vil, og forklaringen skal findes i kunstens verden.

Med den alternative udstillingsform, hvor hudfarvede flag er hængt op i Aalborgs midtby, vil kunstnerne sætte fokus på vores udseende, og byens store kunstinstitutioner håber at lokke flere besøgende indenfor.

- Når vi sidder og tegner med vores børn, så siger vi, ræk mig lige hudfarven, og så er det indforstået, hvilken farve, det er, siger Vibeke Mejlvang, der er en af kunstnerne bag projektet Flesh Tint Project.

Udover at være synlig i Aalborgs bybillede, er projektet også udstilles på Kunsthal Nord. Udstillingen bærer navnet Flesh Tint Project og stiller spørgsmålstegn ved menneskers opfattelse af ordet hudfarve.

- Det, projektet gerne vil, er, at vise vi allerede der skaber et dem og os. Os, der har den her farve, og dem, der har en anden farve, siger Henrik Broch-Lips, der kunstfaglig leder på Kunsthal Nord.

Det er de to kunstnere Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang, som står bag udstillingen, der er et samarbejde mellem Kunsthal Nord og Kunsten i Aalborg.

Udstillingen kan opleves i Kunsthal Nord og hos Kunsten på Aalborg banegård indtil den 26. april.