LIGE NU:

Flemming Thue Jensen: Nu bliver jeg taget seriøst

Pensioneret skibsinspektør skal til afhøring hos politiet efter han har offentliggjort nye oplysninger i Scandinavian Star-brand

Den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen fra Frederikshavn bliver nu kaldt til afhøring i retten om Scandinavian Star-katastrofen. Og det er han glad for:

- Nu bliver jeg taget seriøst, og jeg har ikke noget at skjule, siger han til TV2Nord.

Det er Københavns Politi, der nu indkalder Flemming Thue Jensen til en såkaldt indenretligt afhøring.

- Det er sensationelt det her, og jeg kan sige, at jeg med glæde skal fortælle det, jeg tidligere i pressen har fortalt. Nu fortæller jeg overfor myndigheder, og det betyder, at nogen kan stilles juridisk til ansvar, og at der kan ske domfældelse, men det er mig for så vidt ligegyldigt hvem det eventuelt bliver, for mig handler det her om, at sandheden kommer frem, ikke mindst af hensyn til de efterladte, siger Flemming Thue Jensen.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for ham, at politiet nu vil afhøre ham. Flemming Thue Jensen har tidligere nægtet at lade sig afhøre af norsk politi, men denne gang kommer han ikke uden om det.

- Det er min pligt, det er blevet mig forkyndt at jeg skal til afhøring hos Københavns Politi, så selvfølgelig gør jeg det. Jeg har tidligere nægtet for at demonstrere mig mistillid til de myndigheder, der har stået for efterforskningen umiddelbart efter færgekatastrofen, siger Flemming Thue Jensen.

Når han om kort tid tager turen til København for at blive afhørt, så kommer det til at foregå bag lukkede døre.