LIGE NU:

Flere besparelser på vej

Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune diskuterer onsdag eftermiddag yderligere besparelser i kommunen.

Først var det 100 millioner kroner, som Frederikshavn Kommune skulle spare på næste års budget. Men der er flere besparelser på vej.

Borgmester Birgit Hansen forklarer, at det sker, så kommunen ikke skal "halte igennem" næste års budget.

Onsdag eftermiddag skal kommunens økonomiudvalg diskutere en yderligere besparelse på 25 millioner kroner fra 2015. De 125 millioner kroner skal skæres af kommunens driftsbudget.

Det er endnu uvist, hvor borgerne konkret kommer til at mærke besparelserne, men det bliver især på de sociale områder og "de varme hænder."

- Vi kan se, at vi driver socialområdet dyrere end sammenlignelige kommuner. Vi skal se på, hvad vi kan lære at den viden, siger Birgit Hansen (Soc.Dem), som slår fast, at der også skal spares penge på for eksempel teknik og kultur.

Borgmesterens forslag til besparelser er lavet ud fra sammenligninger med andre kommuner, der ligner Frederikshavn. Ud fra de sammenligninger er der allerede et bud på, hvor de 25 millioner kroner ekstra skal findes, og her er det især socialområdet, der står for skud. Her er det foreslået, at der skal spares 14,7 millioner kroner.

Borgmester Birgit Hansen forventer at have et endeligt overblik over de ekstra besparelser efter onsdagens møde i økonomiudvalget.