LIGE NU:

Flere dør på Sygehus Vendsyssel

Sygehus Vendyssel ligger på en dyster første-plads - når det gælder over-dødelighed. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Operation Life og Dagens Medicin.

Sammenlignet med resten af landet - så dør der flere end forventet på sygehusene i Vendsyssel.
Nu skal lægerne på Sygehus Vendsyssel undersøge, hvorfor hele 24 procent flere end forventet dør på sygehusene i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev og Skagen.
- Vi er da godt trætte af det tal, men jeg kan ikke sætte fingeren på nogle ting vi gør dårligt, siger cheflæge Michael Andreassen.
Han forklarer den høje dødelighed med, at sygehusene i Vendsyssel ofte tager meget dårlige patienter ind, patienter som kommer fra afsluttede behandlinger i f.eks. Ålborg.
- På kræftområdet behandler vi selv udelukkende patienter med mave-tarm kræft og brystkræft, andre former for kræft behandles i Aalborg. Når der så for patienten ikke længere er noget at stille op, så får vi typisk patienter tilbage, for så at være hos os den sidste tid. Dertil kommer, at vi generelt må konstatere, at vi får meget dårlige og ældre patienter ind, siger Michael Andreassen.
Han afviser, at den høje dødelighed skyldes mangel på læger eller at sygehusene i Vendsyssel er for dårlige til at sende patienter videre i sygehussystemet.
- Vi vil gerne levere varen hver gang, og derfor er vi selvfølgelig også meget interesseret i at finde ud af, om der er noget, vi kan gøre bedre og mindste antallet af døde, siger cheflægen.