Flere dyr dør i trafikken

Antallet af trafikdræbte dyr stiger. Nu skal et nyt varslingssystem nedbringe antallet.

Vildtkonsulent Allan Bruun Rasmussen samler en død grævling op i vejkanten ved Arden. Grævlingen er et eksempel på det stigende antal af trafikdræbte dyr i Danmark.

- Alene antallet af dræbte grævlinge er steget med 15 procent de seneste år. Udviklingen er den samme på mange andre vildtarter, siger Allan Bruun Rasmussen, Vildtkonsulent hos Falck.

Derfor har Falck i samarbejde med Dansk Signal Materiel i Aalborg udviklet et nyt varslingssystem, der specielt på de såkaldt sorte pletter, skal nedbringe antallet af dræbte dyr i trafikken.

- Vi sætter simpelthen blinkende lys på de kendte hjortetavler. Blinkende aktiveres, når et stykke vildte går i nogle sensorer, der er placeret langs skovkanten. På den måde bliver bilisterne advaret om, at lige straks løber der et stykke vildt over vejen lige foran dem, siger Allan Bruun Rasmussen.

Det nye varslingssystem skal godkendes i Vejdirektoratet, inden det kan prøves af på sorte pletter. Pletter der foreksempel er mange af på den gamle hovedvej A10 gennem Rold Skov.

Forsiden lige nu