Flere gratis glæder

Man kan få voldsomme lommesmerter af at holde ferie, men sådan behøver det ikke være. I vores serie om gratis ferieglæder i Nordjylland har vi i dag besøgt Universitarium, hvor man kan få en på opleveren - helt gratis.

En bamse her har været så uheldig at sluge en pose perler. Derfor er Maja Lindegaard Henriksen fra Aarestrup i gang med en kikkertoperation med sine barnefingre, og det er sjovt.

- Man kan se ind i bamsen, og så kan man lave nogle ting inde i den. Det er sjovt, siger en koncentreret Maja, mens hun forsøger at fange perlerne inde i bamsen.

Universitarium foregår i Utzoncenteret i Aalborg. Det er en naturvidenskabelig legeplads og temaet er i år "Ting man ikke kan se". Børn og voksne kan selv prøve sig frem og de såkaldte piloter, Universitariets guider, laver shows med ild og røg.

- Der kommer mange mennesker herinde. Vi har faktisk oplevet at der var børn, der ikke ville hjem igen, siger Karina Thomsen, der er en af piloterne på Universitarium.

Det er fonde, sponsorer og Aalborg Universitet der betaler, så mor og far kan beholde muldvarpen i lommen, og det kan Majas mor lide.

- Det er dejligt, for de kan virkeligt være dyrt at holde sommerferie med tre børn. Sommeren er jo lang, siger Liselotte Lindegaard Henriksen.

Forsiden lige nu