Flere Kaj Munk-papirer til AAU

Kaj Munk-papirer dukket op ved oprydning i Jyllands-Postens arkiv. Avisen har doneret papirerne til Kaj Munk Forskningscentret på Aalborg Universitet.

<b>Jyllands-Postens arkiv</b>
En tilfældig oprydning i Morgenavisen Jyllands-Postens arkiver afslørede en pakke med flere af digterpræsten Kaj Munks papirer.

<b>Håndskrevne julehilsner</b>
Pakken, som avisen har foræret Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet, indeholder blandt andet håndskrevne julehilsner og en kopi af skuespillet "Sejren", der udspilles i Mussolinis arbejdsværelse i Rom. Munk forærede i 1936 stykket til redaktør H. Hansen, Jyllands-Posten, som en rekonvalescensgave.

- Brevvekslingen mellem Kaj Munk og Jyllands-Posten om hans ansættelse, aflønning og de emner, han måtte skrive om, giver et pudsigt indblik i Kaj Munks måde at se sig selv og pressen på. På én gang jordnært og samtidig ironisk, siger dr.phil. Søren Dosenrode, der leder Kaj Munk Forskningscentret.

- Papirerne bringer os nærmere på personen Kaj Munk. Alt i alt er der tale om et vigtigt bidrag til forståelsen af digterpræsten i rollen som journalist, siger Dosenrode til Jyllands-Posten.