Flere kvinder tilvælger børn med Downs syndrom

Nye tal viser, at flere kvinder vælger at gennemføre graviditeten, selvom undersøgelser har afsløret, at fostret har Downs syndrom. En af dem er Diana Von Reimann fra Aalborg.

Hvert år vælger et antal kvinder at føde et barn, der allerede inden fødslen er diagnosticeret med Downs syndrom. Og den tendens er stigende.

- Det tog mig kun 10 minutter at tænke over det, og så var det beslutningen, hun skulle bare blive, siger Diana Von Reimann.  

Diana Von Reimann er 44 år, og for godt tre år siden fik hun Cilja.

[cke_quote:{"body":"Jeg%20fik%20selvf%C3%B8lgelig%20en%20klump%20i%20halsen,%20for%20man%20forventer%20jo%20at%20f%C3%A5%20et%20normalt%20barn.","author":"Diana%20Von%20Reimann"}]

- I 18. uge fik jeg af vide, at der var 99 procent chance for, at der var Downs syndrom, men med tanken om, at hun allerede havde fået dannet sit hjerte, så ville jeg ikke kunne få en abort, siger hun.

Diana Von Reimann valgte bevist, at gennemføre fødslen på trods af, at hendes barn ville få et liv med Downs syndrom.

- Der er selvfølgelig nogle problemer og udfordringer, der skal løses, men sådan er livet. Og det er uanset hvilket barn, man får, siger hun.

Selvom det er meget få forældre, der vælger et barn med downs syndrom til, er der flere end nogensinde, der siger ja tak og dropper en abort.

- Vi kan se, at der de sidste år bliver født flere børn med Downs syndrom. Og vi ser også at forældrene godt kender til diagnosen før fødslen, siger Olav Bjørn Petersen, Føtalmedicinsk overlæge, Ultralydklinikken for gravide, Aarhus uni. Hospital.

Mellem 2005 og 2015 blev der født i alt 38 børn, hvor forældrene godt vidste, at barnet ville blive født med Downs syndrom. Det er en holdningsændring og bedre oplysning, der får nogle forældre til at vælge børn med Downs syndrom til.

- Informationen omkring Downs Syndrom og hvad det er, er blevet meget udbredt og mere detaljeret, siger Olav Bjørn Petersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland