LIGE NU:

Flere lægesekretærelever til regionen

Der vil blive oprettet i alt 25 nye lægesekretærelevpladser i Region Nordjylland over de næste fire år. Det sker efter en massiv mangel på lægesekretærer over de seneste år.

Sygehus Vendsyssel får 10 ekstra pladser til lægesekretærelever over de næste fire år, mens Aalborg Sygehus kan se frem til 15 ekstra elever til og med 2012. Normalt bliver der uddannet seks lægesekretærer i Vendsyssel og 10-13 lægesekretærer i Aalborg om året.

- De nordjyske patienter får i sidste ende et endnu bedre behandlingsforløb, fordi lægesekretærerne kan tage sig af de administrative opgaver, mens læger og sygeplejersker kan tage sig af patienterne, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Uddannelsen til lægesekretær tager to år, og den veksler mellem praktik på sygehusene og teori på Aalborg Handelsskole. Der er stor søgning til uddannelsen, og Sygehus Vendsyssel har modtaget 105 ansøgninger til lægesekretærelevstillinger.

- Det er utroligt glædeligt med de ekstra pladser, for der er hårdt brug for flere lægesekretærer. Og det bliver slet ikke noget problem at få de ekstra pladser besat, for ved ansøgningsfristens udløb havde vi modtaget 193 ansøgninger, fortæller Bitte Nygaard, der er uddannelsesleder på lægesekretæruddannelsen på Aalborg Sygehus.