Flere med nedsat arbejdsevne skal i arbejde

1.500 virksomhedsbesøg skal skaffe flere i arbejde trods nedsat arbejdsevne. I dag skydes projekt i gang - "I arbejde med handicap".

<b>Flere i arbejde med virksomhedsbesøg</b>
I dag den 16. marts starter projekt 'I arbejde med handicap - 1.500 virksomhedsbesøg'.
1.500 små og mellemstore virksomheder vil nu i en landsdækkende kampagne få direkte råd og vejledning i at ansætte og fastholde medarbejdere med nedsat arbejdsevne som følge af et synligt eller ikke-synligt handicap.

<b>Gennemføres af NIRAS</b>
Projektet gennemføres af NIRAS Konsulenterne med støtte fra Arbejdsmarkedsstyrelsen og løber året ud.
Afdelingsleder Carsten Nykjær Madsen fra NIRAS Konsulenterne siger:

- Projektets medarbejdere har alle selv nedsat arbejdsevne og demonstrerer dermed projektets grundidé, at man med en hensigtsmæssig tilrettelæggelse af arbejdet får dygtige og stabile medarbejdere fra målgruppen.

<b>Ansætte med nedsat arbejdsevne</b>
Projektets virksomhedskonsulenter vil aflægge de mange virksomheder et besøg og informere om de redskaber og metoder, der er til rådighed for at ansætte og fastholde en person med nedsat arbejdsevne. Fleksjob, løntilskud til førtidspensionister og virksomhedspraktik er blot nogle få af disse muligheder.

<b>Enkel administration</b>
Mange virksomhedsledere frygter tung og besværlig administration af medarbejdere med nedsat arbejdsevne, og det er én af de fordomme, som projektets konsulenter gerne vil mane i jorden. Jobcentrene hjælper med administration og vejledning, og papirarbejdet er ikke omfattende. Med de ordninger og initiativer, der politisk er taget for at kompensere for nogle menneskers nedsatte arbejdsevne, er det enkelt for virksomhederne at udvise social ansvarlighed.

<b>Fortællinger fra virksomheder</b>
Mange virksomheder - også de små og mellemstore virksomheder uden store personaleafdelinger - kan berette om deres gode erfaringer med medarbejdere, der har en nedsat funktionsevne. Projektet har da også sin egen brochure, hvor fire af disse virksomheder giver videre af deres erfaringer.

Fx siger Thomas Christensen fra Reklamemåtten i Auning på Djursland:
- I en virksomhed som vores, der er vokset hurtigt, er det en stor hjælp at kunne få et løntilskud i 6 måneder eller en medarbejder på nedsat tid. Og jeg har ikke haft én eneste medarbejder med nedsat arbejdsevne, der har været mere syg end andre medarbejdere.

Køkkenchef og medejer Sten Bang, Hotel Lyngheden i Grindsted siger:
- Jeg har gode erfaringer, med at rekruttere på den måde, og jeg får loyale medarbejdere. Det kræver en ekstra indsats i starten, men det kommer godt igen. Det er mennesker, vi taler om, så kemien er altid afgørende.

<b>Yderligere oplysninger</b>
Projektets hjemmeside www.nedsatarbejdsevne.dk

Forsiden lige nu