Foto: TV2/Nord

Flere nordjyder kæmper med regningerne

2012 blev endnu et kedeligt år for de dårlige betalere i Nordjylland.

Antallet af dårlige betalere i Nordjylland steg i 2012. Den samme udvikling ser man andre steder i landet, men Nordjylland er den region, der har oplevet størst forværring.

På landsplan er den samlede gæld øget med 11 pct. til 5,9 milliarder. 3,2 pct. af befolkningen er nu registeret som dårlige betalere.

I Region Nordjylland er det gået særligt hårdt for sig i 2012. Her er både antallet af dårlige betalere og den samlede gæld vokset mere end i nogen anden region.

- Selv om vi har set stigninger på landsplan, så er udviklingen mest markant i Region Nordjylland, som ellers i ti år har udmærket sig ved at være den region med det laveste antal dårlige betalere. Her er 3 pct. nu registreret som dårlige betalere mod 2,6 pct. sidste år. Samtidig er gælden pr. person steget med omkring 7.500 kroner i løbet af 2012. Så stor en stigning har vi ikke set noget andet sted, fortæller Birger Baylund.

Det er nu Region Syddanmark, som har det laveste antal dårlige betalere og den laveste gæld. Værst ser det ud i Region Sjælland, der ligesom sidste år er den region med det største antal dårlige betalere, og samtidig er gælden steget her.

Også i Region Hovedstaden kæmpes der med regningerne. Her er gælden højere end i nogen anden region med et skyldigt beløb på 1,9 milliarder. Til gengæld er beløbet faldet i forhold til 2011, så udviklingen nu går den rigtige vej.