Flere nordjyder starter egen virksomhed. En af dem, der har gjort det med succes, er Niels Marcus Pedersen. Foto: Kim Christiansen

Flere nordjyske iværksættere

Der er optimisme i det nordjyske erhvervsliv, og flere starter deres egen virksomhed.

I flere år har det været småt med nye nordjyske virksomheder. Lysten og troen på at starte op som iværksætter har manglet under og efter finanskrisen, men nu går det den anden vej, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at der i 2010 og 2011 skete en stignig i antallet af nye, nordjyske virksomheder, og det tyder på, at det fortsætter med at gå fremad.

- Kurven går opad igen. Det varer nogle år, inden vi er oppe på niveauet før finanskrisen, men lysten er der blandt de nordjyske iværksættere, så det skal nok gå frem, siger Hans Peter Wolsing, som er projektleder vde Nordjysk Iværksætter Netværk.

Han forkalrer stigningen med, at det er blevet lettere at låne penge, og at iværksætterne tør tage springet, fordi de tror på, at forbrugerne igen vil bruge penge.

En af de nordjyske iværksættere, som har haft god succes, er Niels Marcus Pedersen, som i 2011 genstartede familiens møbelvirksomhed, som havde været lukket ned i 22 år.

Fra et job i Shanghai valgte han at flytte hjem til Danmark for at byde på indretningen af den nye del af Aalborg Lufthavn. Hans specialdesignede møbelserie pryder nu ni gates samt konferencerum og bestyrelseslokale i lufthavnen.

Selv om tiderne var hårde i kølvandet på finanskrisen, så troede fjerde generation i møbelvirksomheden Marcus Pedersen på, at det kunne alde sig gøre at få succes.

- Hvis man tror på, at man er dygtig til det, man laver, så bliver man ikke slået ud af tiderne. Hvis jeg kunne lykkes i dårlige tider, så ville jeg jo nok også kunne klare mig i bedre tider, siger Niels Marcus Pedersen.

Indtil videre er han eneste fastansatte i virksomheden, som trækker meget på freelancekræfter, men drømmen og ambitionen er at ansætte flere og også satse på det globale marked.

Og iværksætteren har kun et enkelt råd til andre, der går rundt og drømmer om at starte egen virksomhed.

- Man skal have troen på det, og så er det ellers bare at springe ud i det.