LIGE NU:

Flere nordjyske mænd vil være pædagoger

Næsten 40 procent på de hold, som lige er begyndt på pædagoguddannelsen i Hjørring, er noget overraskende mænd. Det er langt over landsgennemsnittet på 15-20 procent.

Aldrig før har så mange mænd haft lyst til at læse til pædagog i Hjørring. Selvom uddannelsen før har haft flere mænd end landsgennemsnittet har der aldrig været så markant flere af hankøn. 20 af de 54 nye studerende er mænd.

- Det kan skyldes, at vi har profileret den nye pædagoguddannelse på, at der kan vælges linjefag indenfor idræt og natur, som vi har erfaring for tiltrækker flere mænd, siger afdelingsleder Henning Holt.

Henning Holt mener desuden, at det kan spille ind, at det er nemt at få job især som mandlig pædagog. Han glæder sig over, at flere mænd får lyst til at blive pædagoger, fordi der på den måde kommer flere mandlige rollemodeller.

I Aaalborg er der også flere mandlige studerende på februarholdet end sædvanligt. Andelen plejer at ligge på omkring 20 procent, men 43 ud af 156 eller 28 procent på det nye hold er mænd.