LIGE NU:

Flere røverier i hjemmet

De mange røverier og overfald i eget hjem er ikke tilfældige, mener sociolog. I takt med at bankerne er blevet bedre til at sikre sig, finder røverne andre ofre.

Overfaldet i Nørresundby er bare det seneste i række af overfald i private hjem. Samtidig med at antallet af hjemmerøverier stiger på landsplan er antallet af bankrøverier faldet markant.

Antallet af bankrøverier er mere end halveret siden 2002. Sociolog Michael Hviid Jacobsen mener, der er en klar sammenhæng.

- Opklaringsprocenten på hjemmerøverier er utrolig lav og med mindre der sker noget, så er det selvfølgelig et problem, at der ikke bliver opklaret flere sager, så antallet af røverier vil fortsætte med at stige, hvis der ikke opklares flere sager eller straffen skærpes, Sociolog Michael Hviid Jacobsen

Michael Hviid Jacobsen mener, at der skal en målrettet indsats til fra myndighederne side, hvis antallet af overfald og røveri i private hjem skal reduceres. Dansk Folkeparti har tidligere forslået, at straffen skærpes markant til minimum fire års fængsel.