Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

Flere spritbilister på de nordjyske veje

Politiet tager flere og flere spritbilister i Nordjylland og efterlyser nu en større regional kampagne.

Politiet tager stadig flere spritbilister i Nordjylland, og politi-

inspektør Stig Lundbo efterlyser derfor en ny regional kampagne mod spirituskørsel i stil med "Skytsenglene", som i en årrække var med til at bekæmpe spritkørsel blandt nordjyske unge. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Mens Nordjyllands Politi i 2010 kunne notere 1317 bilister, der kørte i påvirket tilstand, så var tallet i 2012 oppe på 1475 sager.

Det er en stigning på 12 procent, mens der på landsplan i samme periode var en stigning på 1,4 procent.

- Det er alarmerende, at vi kan notere stadig flere, der kører i påvirket tilstand. Det er et billede af vores samfund. Forbruget af alkohol er jo stigende i Danmark, siger Stig Lundbo til NORDJYSKE.

Der er særligt mange helt unge spritbilister, og sidste år fik Nordjyllands Politi fat i 250 spritbilister i alderen 18 til 22 år. Det er 15 procent flere end i 2011.

- Den danske ungdom har nærmest Europa-rekord i druk. Derfor er det klart, at nogle af dem også kører bil i påvirket tilstand, siger Stig Lundbo.

Han efterlyser derfor en ny kampagne rettet mod unge som Nordjyllands Amts "Skytsengle", der virkede fra 1996 til kommunalreformen i 2007.

I alt nåede kampagnen at få 33.000 piger til at tage ansvar for at tale jævnaldrende fra at starte bilen, når de havde fået for meget at drikke.

- Men siden er der åbenbart sket en holdningsændring blandt unge, og der er brug for en ny kampagne, konkluderer Stig Lundbo.

Men Vejdirektoratet har på grund af besparelser nedlagt det sekretariat, som siden kommunalreformen koordinerede de regionale kampagner.