Foto: Søren Bidstrup / Scanpix (Arkivfoto)

Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse og sikre arbejdskraft til nordjyske virksomheder

Vækstforum og de nordjyske erhvervsskoler vil have flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Det skal gavne væksten i Nordjyllands erhvervsliv.

Nordjylland får hårdt brug for flere dygtige faglærte i fremtiden, hvis udviklingen og væksten i de nordjyske virksomheder skal fastholdes og øges. Mere præcist vil Nordjylland mangle mere end 2.400 faglærte i år 2020. Det viser den store FremKom-analyse af fremtidens kompetenceudbud og efterspørgsel.

En del af udfordringen kan løses ved at få flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Og netop de to mål er omdrejningspunkt i ”Den erhvervsfaglige vej til succes” – et nyt tiltag, som skydes i gang på de nordjyske erhvervsskoler.

- Vi vil sætte ekstra fokus på de mange muligheder en erhvervsuddannelse giver. Når vi kigger i krystalkuglen, kan vi se, at vi skal styrke uddannelsernes position. Derfor er tiltrækning af kvalificerede unge til erhvervsuddannelserne en forudsætning for fortsat vækst i nordjysk erhvervsliv og dermed også i nordjysk velstand, siger Hans Chr. Jeppesen, direktør for EUC Nordvest og medlem af Vækstforum.

Blandt andet skal andelen af en nordjysk ungdomsårgang, der påbegynder en erhvervsuddannelse, stige fra 22 procent til 26 procent, hvilket svarer til i alt 2.100 flere elever.