03:46

Foto: Rune Borre-Jensen (arkiv)

1 af 2

Flere vil være praktiserende læger

Igennem mange år har der været mangel på praktiserende læger i Nordjylland. Men det er tilsyneladende ikke interessen fra de unge læger der mangler.

Tal fra Dansk Selskab for Almen Medicin viser, at der siden 2. kvartal 2010 har der været flere ansøgere til uddannelsesstillingerne til almen medicin, den uddannelsen man tager for at blive praktiserende læge, end der har været plads til på de nordjyske sygehuse.

Det har allerede betydet, at Regionen Nordjylland har mistet mindst to kommende praktiserende læger;

- I vores lægehus i Frederikshavn har vi haft en pige, som ville starte på uddannelsen til almen praktiserende læge i Nordjylland, det samme gjaldt hendes mand. De ville meget gerne blive i Nordjylland, men de fik ikke nogen stilling, så de søgte til Region Midtjylland, og otte dage efter havde de en stilling i Herning begge to. De er jo så tabt for Region Nordjylland, forklarer formand for de praktiserende læger i Nordjylland, Kaj Bernth til TV2/NORD.

Region Nordjylland oprettede i 2011 seks nye pladser, men Jens Winther Jensen, direktør for Sundheds- og Praksisområdet i Region Nordjylland fortæller, at de nye stillinger ikke er ensbetydende med, at lægemanglen er afblæst.

- Det er desværre ikke sådan, at der er et én til én forhold mellem antallet af ansøgere, og at hvis vi oprettede nogle flere stillinger, at der så ville træde flere læger ind i dem. De unge læger de søger flere forskellige stillinger, og allerede i efteråret oplevede vi, at en af de stillinger, vi havde slået op ikke blev besat i første runde. Nogle stillinger bliver fravalgt, hvis de er knap så attraktive i forhold til geografien, hvis vi f.eks., har stillinger på Sygehus Thy/Mors. Vi er nødt til at se på, at der hele tiden er den rette fordeling af stillinger, at der hele tiden er en ordentlig kvalitet i stillingerne og selvfølgelig også at vi har ressourcerne til at oprette de her stillinger, siger han mandag til TV2/NORD.