Foto: Per Frank Paulsen

Flittigt lokalsamfund fældede indbrudstyv

Naboer spottede mistænkelig mand og kontaktede politiet.

En familie fra Arden kan med god grund sende en venlig tanke til deres naboer og andre i området. For mens familien er på ferie, brød en litauisk mand i aftes ind i familiens hus. Familien havde på forhånd bedt naboerne om at holde øje med huset, og da naboerne så den ukendte mand bevæge sig rundt i huset, kontaktede de politiet. Manden stak af, da han opdagede, at han blev iagttaget.

Derefter sendte naboerne beskeden samt et signalement af manden videre til andre huse i området. Det fik flere fra området til at køre ud og lede efter den mistænkte, og sammen med politiets patruljebil lykkedes det en time efter anmeldelsen lokalområdet at pågribe den formodede gerningsmand.

- Vi fik et tip om, at han var på stationen i Arden, hvorefter vi pågreb ham der, siger vagtchefen ved Nordjyllands Politi, der også fortæller, at manden i forvejen er kendt af politiet for lignende forseelser.

Fra politiet lyder der stor ros til de omkringboende Arden for deres indsats. Den 28-årige litauer vil blive fremstillet i grundlovsforhør i dag.