Foto: Fonden for Entreprenørskab

Flot resultat til nordjyske unge ved DM i Entreprenørskab

Bæredygtige designmøbler uden animalske produkter var et hit til dette års DM i Entreprenørskab, hvor gruppen Norden fra EUC Nord løb afsted med anden pladsen.

Iværksætteridéer fra kreative og innovative unge mennesker blev onsdag præsenteret, da Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab blev afholdt i Industriens hus i København. Deltagerne har alle deltaget i undervisningsforløbet Company Programme, hvor de har lært at udvikle iværksætteridéer. Forløbet kulminerede så onsdag, hvor de 43 bedste hold i landet konkurrerede mod hinanden. 

Det var den nordjyske gruppe Norden fra EUC Nord, der endte på den samlede anden plads i konkurrencen og vandt i Business og Service for deres idé. Sammen har de designet bæredygtige, veganervenlige designmøbler af lokale naturmaterialer, hvor der ikke er benyttet animalske produkter i produktionen af stolene.  

- Vi har drømt om det her, men det er alligevel vildt, at det sker. Vi går helt sikkert videre med vores idé, og vi har fundet ud af, hvor stort vores marked er, så vores idé skal helt sikkert realiseres, lød det fra vinderne efter sejren.

Prisen blev overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik sammen med en check på 6000 kroner sponsoreret af Nordea. 

I løbet af dagen skulle de unge bevise, at de havde styr på både forretningsmodel, markedspotentiale og levere et overbevisende pitch for dommerne. Og det var ikke kun Norden, der blev hyldet, tre nordjyske unge fra EUC Nord vandt en JA Alumni Leadership-pris og adgang til eventen Leder for en Dag til oktober. 

- Det har virkelig været et skarpt felt i år, og vi har set rigtig mange gode ideer. Men det handler også om at kunne omsætte sin idé til en forretning, og det har de unge lært i forløbet her. Samtidig lærer de at bruge deres faglige viden på en helt ny måde, og dermed styrker sådan et forløb også elevernes læring, siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab, der står bag DM i Entreprenørskab, i en pressemeddelelse. 

Fra det nordjyske deltog i alt tre hold fra EUC Nord, tre hold fra EUC Nordvest og et hold fra Frederikshavn Handelsskole. De unges ideer omfattede udover bæredygtige desingmøbler bl.a. en fuldautomatisk greenkeeper robot.

Den samlede vinder af DM i Entreprenørskab blev Herningsholm Gymnasium, der har udviklet en tablet specielt målrettet demente med stimulerende spil og øvelser.