Flot sæsonstart for Marco i Formel Ford

Lidt overraskende var det den kun 16-årige nordjyde Marco L. Sørensen fra Svenstrup ved Aalborg, som startede fra poleposition i første afdeling af det Danske Mesterskab i Formel 1800, der fandt sted på Jyllandsringen i weekenden.

Selv om det er den unge nordjydes første sæson i rigtige formel biler, havde det åbenbart ingen betydning, da tidskørslerne skulle afvikles.

Det lykkedes ingen af konkurrenterne, at matche hans tid, som var over to tiendedele bedre end nærmeste konkurrent. Han havde selv regnet med, at de første par løb skulle være "lære" løb, for at få nogle kilometer på rygraden, og for at vænne sig til rigtige racerbiler i stedet for gokart. Han havde ikke forventet at speeden skulle være så god lige fra starten.

Startpositionen fra forreste start række blev omsat til en tredjeplads i løbet. Et godt udgangspunkt for resten af sæsonen, da det kun er nogle få point, som adskiller de tre forreste i kampen om mesterskabet.
Marco, som er tilsluttet Dansk Automobil Sports Unions elite udviklingsprogram og økonomisk støttet af Team Danmark, sagde efter løbet at han især var glad for den opbakning og det engagement, som han allerede har oplevet i teamet.