01:09

Foto: Ivan Hansen

1 af 2

Fly vibrerede og fløj lavt

Passagererne på KLM flyet, som måtte sikkerhedslande torsdag morgen, bemærkede, at flyet fløj lavt og kunne mærke, at flyet vribrerede.

75 passagerer fik sig torsdag morgen en noget pludselig afslutning på deres flyvetur, da KLM flyet fra Aalborg Lufthavn til Amsterdam. Flyveturen nåede nærmest ikke at komme i gang, før flyet måtte vende om og sikkerhedslande i Aalborg Lufthavn.

- Jeg kunne fornemme, da vi kørte ud af landingsbanen, at der var et eller andet galt. Det viste sig så, da vi kom i luften, at det var sandt. Jeg følte der var nogle vibrationer og motoren lød ikke som den plejer, siger Lars Hove Kristensen, som var passager på flyet.

Både afgangen fra Aalborg Lufthavn klokken 06.20 og sikkerhedslandingen, som fandt sted klokken 06.51, forløb helt uden problemer. Det fortæller både passagerer og lufthavnens salgs- og marketingdirektør, Rikke Mølgaard.

- Jeg kunne godt se, at vi fløj lidt lav. Så sagde de over højtaleren, at der var noget galt med flyet, jeg kunne ikke lige høre, hvad der var galt. De sagde, at der ingenting var at være bekymret over, men vi skulle altså tilbage til Aalborg, siger Ilse Ogoshi, som også var passager på flyet.

Kort efter sikkerhedslandingen forlød det, at det var problemer i cockpittet, som var årsagen til den pludselige landing. Sidenhen blev flyet dog undersøgt, hvor det viste sig, at det var motorproblemer, som tvang flyet på jorden igen.

- Da vi kom ned, viste det sig, at det var den ene motor, der var vibrationer i, og den flyver kommer ingen steder i dag, sagde kaptajnen, da vi landede. Så vi blev modtaget med politi, brandbiler og ambulancer, hvis der var nogen, der skulle have hjælp, siger Lars Hove Kristensen.

Alle 75 passagerer måtte ud af flyet og tilbage i lufthavnen, hvor de skulle ombookes i løbet af dagen.

- Nu tager vi lige en kold kop kaffe skråstreg øl som vi lige kan dulme nerverne lidt på, så ser vi, hvad der sker fremover, siger Lars Hove Kristensen.

Se TV2/NORDs indslag fra Aalborg Lufthavn i morges i videoklippet herover.