Flyvende mink i Aalborg lufthavn

3750 mink fik luft under poterne, da de på utraditionel vis blev fragtet til Ukraine.

<b>Fra Aalborg til Kiev</b>
Der er meget langt til Ukraine ad landevejen. Derfor blev 3750 avlsmink sendt med fly fra Aalborg til Ukraines hovedstad Kiev.

De små, pelsklædte passagerer, 3000 damer og 750 herrer, kom fra tre nordjyske minkavlere, og køberen var en ukrainsk kollega.

- I Danmark er vi førende med fremavl af korthårede mink med tæt og silkeblød pels, det skindmarkedet efterspørger. Derfor fik vi ordren, fortæller minkavler Søren Pedersen fra Flejsborg mellem Aars og Løgstør i en pressemeddelelse.

<b>To timer i luften</b>
Den ukrainske avler har 26.000 langhårede mink, som skal udskiftes med de nordjyske. Derved sparer han flere års avlsarbejde, så Søren Pedersen regner med at han og hans to kolleger skal levere flere avlsdyr næste år.

- Flyveturen er naturligvis uvant for dyrene, men godt to timers flyvning er langt at foretrække frem for to døgn i lastbiler, mener Søren Pedersen.

- En sådan dyretransport med fly skal gennemføres på max. otte timer fra farm til farm, og det hele klappede, fortsætter han.

<b>Aircondition på højt niveau</b>
Lastningen af minkene blev overvåget af dyrlæger fra både Danmark og Ukraine.

- Det er vigtigt hvordan minkburene anbringes i fragtflyet, fordi minkene udvikler meget varme og derfor skal have kølig luft omkring sig, siger Søren Pedersen.

Aalborg Lufthavn har de senere år investeret i special-lasteudstyr og kan i dag klare stort set alle opgaver inden for flyhandling.

Forsiden lige nu