Foto: Ivan Johan Hansen

Fodboldspillere støtter Haiti

De kvindelige fordele kan hurtigt blive en ulempe, hvis man spiller fodbold. I Haiti er manglen på sports bh'er så stor, at det begrænser kvinder i at dyrke sporten, men nu er hjælpen på vej.

Jessica Hsu træner og arbejder til daglig med unge kvinder på Haiti. For tre år siden blev hun spurgt af folk fra Dana Cup, hvad hun behøvede i sit arbejde. Og for hende var der ingen tvivl.

- Når vi tænker på fodbold, så er det benskinner, støvler, bolde og trøjer. Sports bh'er bliver ligesom glemt. Du kan forestille dig, at det vil være mere behageligt at spille med en sports bh, siger Jessica Hsu til TV2/Nord.

Men sports bh'er er umulige at opdrive udenfor hovedstaden Port-au-Prince. Derfor er indsamlingen stablet på benene ved dette års Dana Cup i Hjørring. Spillerne bliver opfordret til at donere deres sports bh'er, når turneringen er forbi, men alle andre er også velkomne til at donere deres. For det gør en forskel - og behovet er stort.

Jessica Hsu er med i projekter som omfatter omkring 1000 unge kvinder, som i øjeblikket ikke har en sports bh at spille med.

Læs mere om projektet på www.sportsbhindsamling.dk