Fogh-opsang til nordjysk MF

Statsminister Anders Fogh Rasmussen kalder udtalelser for "tåbelige, uforstandige og illoyale"

Statsminister Anders Fogh Rasmussen langer nu kraftigt ud efter de V-folketingsmedlemmer, der kritiserer VKO-samarbejdet og advarer andre med samme hensigter.
Venstres folketingsmedlemmer Søren Pind og Karsten Lauritzen - sidstnævnte valgt i Nordjylland - er "illoyale" og optræder "tåbeligt" og "uforstandigt", når de
kritiserer VKO- samarbejdet.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen gav lørdag en stor opsang til de Venstre-folk, der forud for Venstres landsmøde har beklaget, at VKO-samarbejdet ikke fungerer godt nok, og opfordrer de tre borgerlige partier til at samarbejde om at opdatere det borgerlige projekt, hvis alliancen skal overleve i en ny tid.
- Det er tåbeligt. Det er uforstandigt. Og det er illoyalt overfor den linje, som vi forsøger at køre i et ret stabilt flertal, der har været siden 2001. Men det er da bedre, når folk står frem med navn, end når de udtaler sig anonymt, siger Anders Fogh Rasmussen.
Han kalder det "noget fjolleri" og mener mest, det handler om at skabe opmærksomhed.
- Det står fuldstændigt for deres egen regning og er sagt fuldstændigt uden erfaring og forståelse for, hvordan realiteterne er i politik. Jeg ved ikke, hvad de så forestiller sig, siger Anders Fogh Rasmussen.
Ritzau: Vil det få konsekvenser for deres position i partiet?
- Overhovedet ikke. Det er jo ikke noget, der har betydning for partiets linje, siger V-formanden.
Ritzau: Opsangen er til Søren Pind og Karsten Lauritzen, men hvem er den ellers til?
- Den er til alle, som det måtte vedrøre, advarer Anders Fogh Rasmussen.
/ritzau/