LIGE NU:

Fokus: Flere har mindre at holde jul for

Julen varer længe, og koster mange penge. Antallet af folk, der søger økonomisk hjælp til julen, er stigende.

Danskerne vil bruge flere penge på julegaver og mad i år end tidligere. Sådan lyder vurderingen fra Dansk Erhverv, der ikke tøver med at kalde 2018 for en forbrugsfest.

Men det er tilsyneladende ikke alle, der er inviteret med til festen, for samtidig stiger antallet af folk, der søger økonomisk hjælp til at holde jul.

Magasinet Fokus handler i denne uge om julen, næstekærlig og det ikke at have råd til at tage del i den store forbrugsfest.

I panelet er blandt andet blogger Camilla Framnes, der også er indsamler for Dansk Folkehjælp.

 

- Vi samler penge ind til at andre kan få mulighed til at få råd til at købe de her ting i julen, siger Camilla Framnes.

Camilla Framnes blev kendt i tv-programmet ’De unge mødre’. Hun har selv prøvet ikke at have råd til at holde jul.

- Jeg fik børn i en tidlig alder. Og det har betydet, at jeg jo også har stået uden uddannelse, uden arbejde og på overførselsindkomst, og stå med ikke særligt mange midler i julen og generelt resten af året, fortæller Camilla Framnes og fortsætter:

- Det har sat nogle begrænsninger for, hvordan man har skullet spare op til julen. Vi budgetlægger hvor mange penge en julegave skal koste, og hvor mange penge skal der til, for at vi kan få de her gaver købt, siger hun.

I ugens udgave af Fokus deltager også sognepræst Christian Roar Pedersen og bagermester Henrik Bakgaard til en snak om næstekærlig og sand juleånd.

Du kan se hele programmet her.