Fokus på flyturister

Flere af de indkommende flyturister i Aalborg Lufthavn skal dirigeres videre ud i det nordjyske i stedet for at forlade landsdelen med det samme.

På en konference i Frederikshavn i dag diskuterede spidserne inden for nordjysk turisme, hvordan man bedre kan fastholde besøgende, der kommer til landsdelen.

- Drømmen er, at de fly, der lander i Aalborg er fyldt med udlændinge, som bare vælter ind i lufthavnen, og skal ud og opleve Nordjylland, siger Lars Enevold Pedersen, der er direktør i Visit Nordjylland.

Flyturismen udgør i dag kun 1 procent af det samlede antal feriegæster, som overnatter i Nordjylland. Men bedre infrastruktur fra lufthavnen og ud i  landsdelen kan måske ændre på den statisik, og få flere til at blive for at opleve Nordjylland.

- I Skagen kunne hotellerne måske gå sammen om nogle el-biler, som kunne være til rådighed i Aalborg Lufthavn, så gæsterne ikke skal med en taxa, som viser sig at være dyrere end deres flybillet, foreslår administrende direktør på Ruths Hotel i Gl. Skagen Peter Christian Jensen. 

Den idé støtter Aalborg Lufthavn.

- Vi skal nok give gratis parkering til deres el-biler. Gratis parkering har vi som bekendt ikke noget problem med i Aalborg Lufthavn. Vi kunne endda gå længere ind i samarbejde og for eksempel tage os af at udlevere bilnøglerne til gæsterne, siger Søren Svendsen, direktør i Aalborg Lufthavn.

Konferencen er en del af et samarbejde imellem private og offentlige aktører. Visit Nordjylland, der er initiativtager, håber, at netværket inden for turistbranchen bliver stærkere.

Forsiden lige nu