LIGE NU:

Folkekirken: Alle gudstjenester aflyst de næste 14 dage

I en vejledning til Folkekirkens ansatte har landets biskopper torsdag formiddag meldt ud, at alle gudstjenester er aflyst de næste 14 dage. Andre kirkelige handlinger kan dog stadig gennemføres under begrænsede omstændigheder.

Der bliver ingen gudstjenester i de nordjyske kirker i de kommende to uger. Det sker efter at regeringen har besluttet, at alle offentlige institutioners indendørs aktiviteter indstilles med øjeblikkelig virkning. Sådan lyder det i dag i en fælles udmelding til folkekirkens ansatte fra landets biskopper. Beslutningen gælder både almindelige gudstjenester i kirken og andre former for gudstjenester – som for eksempel plejehjemsgudstjenester. Da landets skoler er lukkede, er konfirmandforberedelse ligeledes aflyst de næste to uger.

Enkelte handlinger gennemføres
Kirkelige handlinger som dåb, vielser og begravelser vil stadig kunne gennemføres, men under andre former end normalt. Antallet af deltagere må således under ingen omstændigheder overskride 100 personer, og der er som udgangspunkt ikke offentlig adgang til handlingerne, skriver biskopperne. Desuden bør man i alle tilfælde bestræbe sig på at begrænse deltagerantallet, ligesom deltagerne vil blive bedt om at sidde med afstand mellem hinanden i kirken.

Præster fortsat tilgængelige
Selvom der altså ikke er nogen gudstjenester de næste 14 dage, understreger biskopperne dog, at folkekirkens sognepræster, sygehuspræster og andre præster fortsat vil være tilgængelige for dem, der måtte have behov for en samtale. Samtidig er der blevet tilknyttet ekstra præster til folkekirkens onlineplatform, Sjælesorg på nettet, hvor man kan chatte anonymt med en præst.

Læs hele vejledningen fra folkekirken her.