01:58

1 af 2

Folketingets Præsidium tager Kollerup-sag op

Sagen om folketingsmedlem Simon Kollerups folketingslejlighed og det tilskud, der følger med, tages nu op i Folketingets præsidium.

Simon Kollerup har i flere år modtaget tilskud til dobbelt husførelse fordi han har haft en lejlighed stillet til rådighed af Folketinget, samtidig med at han har folkeregisteradresse i Thy.

Men Ekstra Bladet kunne søndag afsløre at han i realiteten bor ved sin kæreste i hendes ejerlejlighed, og så er han ikke berettiget til hverken tilskud eller lejlighed.

Selv siger Simon Kollerup at alt er foregået efter reglerne, og at han rent faktisk har brugt lejligheden indtil nu hvor han så sagde den op.

Men Enhedslistens Per Clausen der er medlem af Folketingets Præsidium vil tage sagen op.

- Jeg kan ikke forstå at Simon Kollerup ikke fra første dag indså, at hvis han ikke brugte lejligheden skulle han ikke have den, og derfor forstår jeg ikke at han ikke for lang tid siden har givet besked om at han ikke har brug for den, og derfor frasagde sig den, siger Per Clausen.

- En ting er at der ikke er nogen tvivl om at han har handlet forkert efter min opfattelse og at han burde have stoppet det her for lang tid siden. Det skal han have at vide, og vi skal sikre os at det ikke gentager sig. Hvad konsekvenserne derudover bliver, det må vi jo vurdere, fortsætter han.