Foto: TV2/Nord

Folketingsmedlem om stenkast: Regeringen skal på banen

Socialdemokrat og folketingsmedlem Simon Kollerup opfordrer nu regeringen til at handle i sager om stenkast mod bilister.

De danske bilister er udsat for tiden. Sager om stenkast mod bilister fra overhængende broer er dukket op i det meste af landet. Værst var det, da en tysk kvinde i august mistede livet som følge af stenkast fra en motorvejsbro.

Seneste episode er fra Nordjylland, hvor en ambulance på vej til hospitalet med en patient med hjertestop, samt en bil med en 69-årig kvinde blev ramt af sten kastet fra en gangbro ved Humlebakken i Aalborg.

De mange episoder får nu folketingsmedlem og socialdemokrat Simon Kollerup til at kræve handling fra regeringen for at få stoppet den kedelige tendens.

Kom nu i arbejdstøjet i stedet for at afvise vores bekymring med arrogante svar.

Simon Kollerup, Folketingsmedlem (Socialdemokratiet)

- Vores opfordring til Venstre-regeringen er klar; indse, at stenkast fra boer er blevet et problem, kom nu i arbejdstøjet i stedet for at afvise vores bekymring med arrogante svar.

- Venstre har afvist med argumentet om, at man ikke kan gardere sig mod idioter. Det er rigtigt, at vi aldrig kan pakke vores samfund ind i vat. Det skal vi heller ikke. Men omfanget af stenkasteriet er blevet så voldsomt, at det er nødvendigt at undersøge mulighederne for at gøre livet sværere for de feje kriminelle, siger han videre.

Simon Kollerup påpeger at Socialdemokratiet flere gange har opfordret til, at omfanget af stenkasteriet skal kortlægges, ligesom det skal undersøges, hvad der kan gøres for genskabe trygheden blandt bilisterne. Nu vil han have Venstre-regeringen til at gøre noget ved de mange episoder.

- Det er og bliver en politisk opgave er at sikre tryghed blandt danskerne, siger han til TV2 Nord.