LIGE NU:

Fondsbørs kigger Ebh-handler efter

Københavns Fondsbørs kigger nærmere på fredagens dårlige udvikling i Ebh Banks aktiekurs sammenholdt med meddelelsen om en likviditetsgaranti natten til mandag.

Københavns Fondsbørs er i gang med at undersøge fredagens handler i den kriseramte nordjyske Ebh Bank for at se, om der er foretaget insiderhandler. Undersøgelsen ventes ikke at tage mange dage.

- Der er ingen grund til at krybe i skjul. Selvfølgelig vil vi undersøge den udvikling, der var fredag sammenholdt med weekendens meddelelse fra Ebh Bank, siger chef for overvågningen på Fondsbørsen Erik Bruun Hansen til RB-Børsen.

Fredag blev der handlet pænt i Ebh Bank-aktier, som faldt 20 procent i et positivt marked efter dagen før at være faldet 16 procent. Natten til mandag kom så meddelelsen, om at banken var blevet reddet af et sikkerhedsnet, spændt ud af Nationalbanken og en række danske banker.

Der blev fredag handlet knap 5400 aktier, hvilket er mere end på en typisk handelsdag.

- Vi undersøger på den baggrund sagen og vil hurtigt nå frem til et resultat, lover Erik Bruun Hansen.

Er der mistanke om insiderhandel, vil Fondsbørsen sende sagen videre til Finanstilsynet, som kan gå dybere ned i handlerne end Fondsbørsen har mulighed for.

- Vi kan spørge, hvem der handler direkte på børsen og hvem der er deres kunder, men vi kan ikke spørge dybere. Det kan Finanstilsynet, forklarer Erik Bruun Hansen.

Det er dog ikke altid nemt at finde kunden.

- Det kan være svært at finde den ultimative kunde, hvis handlerne foregår i udlandet, siger han.
/ritzau/