Fondschefer kendte ikke regler for kursmanipulation

De tre ledende medarbejder i Sparekassen Himmerland og ebh bank fortæller alle tre, at de ikke kendte reglerne.

Sagen om mulig kursmanipulation i 2008 mellem Sparekassen Himmerland og ebh bank kører fortsat i Hjørring. Indtil videre har den tidligere fondschef og hans souschef, begge fra Sparekassen Himmerland, samt den tidligere fondschef i ebh bank forklaret sig i retten.

Det var de tre medarbejdere, der i praksis stod for aktiebyttehandlerne mellem de to banker. De fortæller, at det var henholdsvis Svend Jørgen, tidligere direktør i Sparekassen Himmerland, og Finn Strier Poulsen, tidligere direktør i ebh bank, der havde dikteret handlerne.

Alle tre fortæller, at de selv ikke var særligt bekendt med reglerne om kursmanipulation. De var heller ikke uddannet til børshandel. Alligevel sad de og lavede kundeinvesteringer og aktiehandler og de foretog altså også handlen mellem Sparekassen og ebh.

- Det er ikke unormalt, at det er sådan i de mindre banker, siger fondschefen fra den krakkene ebh bank i retten til spørgsmålet om hans personlige kvalifikationer til at besidde jobbet som investeringschef.

De ledende medarbejdere har alle mange års erfaring inden for bankverdenen.

Anklagemyndigheden mener, at de tiltalte har foretaget kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed for egen personlig vindings skyld.

De tre ledende medarbejderes løntrin lå på henholdsvis cirka 80.000 kr, 55.000 kr og 40.000 kr om måneden, da de blev suspenderet i 2008.

De to direktører skal afgive forklaringer i morgen og på torsdag.