Forældre afhøres om sexmisbrug og vanrøgt af børn

Foto: Per Frank Paulsen

Brønderslevsagen om ufattelig seksuel misbrug og vanrøgt af ni børn er gået i gang.

Der var dyb stilhed og en sjælden grad af alvor i ansigterne på dommere, nævninger, anklagere og forsvarere, da de to tiltalte i den såkaldte Serritslevsag indtog deres pladser i retslokalet i Hjørring torsdag formiddag.

Den 41-årige slanke mand var iført lyseblå hættetrøje og cowboybukser, mens den mørkhårede 37-årige hustru var synligt nervøs og tyggede tyggegummi. De virkede forknytte og havde under oplæsning af anklageskriftet flakkende blikke rundt i retssalen, som primærthavde pressefolk som tilhørere.

I byretten, der er indrettet i en gammel mælkekonservesfabrik, skal den ufattelige mishandling og vanrøgt af ni børn, som ægteparret er tiltalt for, oprulles i nævningetinget i løbet af 11 retsdage indtil 1. juni.
Her ventes skyldsspørgsmålet afgjort, mens straffen først fastsættes 17. juni.

Der er indkaldt 15 vidner i sagen. Efter at anklageren, vicestatsadvokat Michael Møller Hansen,har forelagt sagen, det vil sige beskrevet, hvordan retssagen er blevet til det, den er, så er det planen, at ægteparret skal afhøres.

Hvor meget de vil medvirke med forklaringer om deres nomadetilværelse fra Lolland over Skanderborg og til sidst til landsbyen Serritslev i Brønderslev Kommune, vides ikke. Først efter forelæggelsen ville de to udtale sig om deres stilling til de meget alvorlige anklager. Faren kræves idømt forvaring på ubestemt tid.
I sagen medvirker tre kvindelige dommere.

Forsiden lige nu