01:53

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Forældre kræver skolepenge tilbage

Lockouten af landets skolelærere er nu gået ind i sin fjerde uge. Det får nu nogen forældre, der har børn på privatskoler til at kræve deres penge tilbage.

Tukummeq Jeppesen betaler 1250 kroner om måneden for at have sine tre børn til at gå i skole på Vendsyssel Friskole i Mosbjerg. På grund af lockouten er det det kun et af børnene der får lidt undervisning. Derfor overvejer hun at kræve skolepengene tilbage.

- Det er jo kun et af vores børn, der får lidt undervisning, så jeg synes ikke vi får noget for vores penge lige nu. Derfor overvejer jeg om vi skal kræve pengene tilbage, siger Tukummeq Jeppesen.

Skolebestyrelsen på Vendsyssel Friskole vil først tage stilling til en tilbagebetaling af skolepengene, når lockouten er slut. Men det er langt fra sikkert at forældrene får penge tilbage.

- På den ene side er det måske rimeligt at forældrene får nogle af pengene tilbage. På den anden side har skolen stadig udgifter til det personale der stadig er her og til vand og varme og andre ting, siger skoleleder Flemming Horsfeldt.

På den private Skipper Clement Skolen i Aalborg har de også fået enkelte forespørgsler fra forældre. Her vil de heller ikke afvise at forældre kan få penge tilbage. Hvis forældrene får penge tilbage er skolen bange for at staten også vil kræve sit tilskud tilbage.

- Statstilskuddet er jo afhængigt af at der er en forældrebetaling, så det skal vi selvfølgeligt tænke på. På den anden side er en privatskole er jo ligesom en købmandsbutik, hvor vi er afhængige af at kunderne er tilfredse, siger skoleleder per Lyngberg-Andersen.