Forældre siger nej tak til madordninger

Nordjyske forældre ønsker ikke at skifte deres børns madpakker ud med de kommunale madordninger. De har sagt nej tak, selvom der er brugt store millionbeløb på at renovere køkkener.

Rebild Kommune er én af de kommuner, hvor forældrene hellere selv smøre madpakker til deres børn end at lade kommunen stå for frokosten. Samtlige forældrebestyrelser i daginstitutionerne i Rebild Kommune har stemt nej til den kommunale madordning. Og det er sket, efter at kommunen har brugt 3,6 millioner kroner på at renovere køkkener til formålet.

- Vi ville nok have valgt at prioritere ressourcerne anderledes, hvis vi havde haft et valg. Men pengene er ikke spildt, for nu har institutionerne nogle fine køkkener, siger formand for børne- og ungdomsudvalget i Rebild Kommune, Anders Norup (V).

Det er ikke kun i Rebild Kommune, at frokostordningen er upopulær. I Brønderslev og Mariagerfjord Kommune er der heller ingen forældrebestyrelser, der har stemt ja til ordningen.

I Rebild Kommune har mange forældre stemt nej til ordningen på grund af prisen, og fordi at børnene alligevel skulle have formiddags og eftermiddagsmad med:

- Frokostordningen ville koste 495 kroner om måned per barn. Har man flere børn, så bliver det pludselig en dyr affære. Og når man så samtidig alligevel skal smøre madpakke til resten af dagen, så kan man jo også ligeså godt smøre til frokosten, siger bestyrelsesformanden for daginstitutionerne i Støvring Syd, Bjørk Krogshave.

Forsiden lige nu