Forårets første nederlag til AaB

AaB mistede et vigtigt skridt i jagten på guldet i superligaen, da holdet i dag tabte 0-2 til FC Midtjylland.

FC Midtjylland tilføjede i dag AaB holdets første nederlag i foråret. Med 2-0-sejren er midtjyderne nu kun fem point efter nordjyderne, som sammen med FC København har fået sig en seriøs udfordrer i mesterskabskampen.
AaB åbnede kampen forsigtigt i pindsvineformation 4-5-1. Topholdet ville ikke meget frem ad banen, og FC Midtjylland sad tungt på spillet gennem hele første halvleg. Men hjemmeholdet havde ikke for alvor evnen, styrken eller fantasien til at bryde gennem nordjydernes massive forsvarsmur.
Efter pausen ændrede AaB's træner Erik Hamrén opstilling til 4-4-2. På den måde fik AaB flyttet spillet længere væk fra eget mål, men FC Midtjylland fik til gengæld mere plads i omstillingsspillet og skabte fortsat flere chancer end AaB.
Det var dog en målmandsfejl af AaB's 20-årige debutant Kenneth Stenild, der afgjorde kampen. Han boksede et ellers ufarligt indlæg lige i fødderne på Mikkel Thygesen, hvis afslutning AaB's Michael Jakobsen headede op i eget nettag. AaB pressede på for en udligning, men FC Midtjylland var farlige på kontra, og Danny Olsen gjorde det til 2-0 i overtiden.