Hele to gange i løbet af kort mandag eftermiddag måtte beredskabet i Hjørring rykke ud til naturbrande. Her er det i en plantage i Tornby Foto: Per Frank Paulsen

Forbud i Hjørring

Efter adskillige naturbrande indfører Hjørring Kommune øjeblikkeligt afbrændingsforbud.

Beredskabet i Hjørring Kommune rykkede mandag eftermiddag ud til hele to naturbrande i løbet af en halv time. Begge opstået, fordi folk i området "mildest talt ikke har opført sig fornuftigt", som det lyder fra Beredskabscenter Hjørring.

- Nu må det være nok, lyder det fra viceberedskabschef Dennis Ottesen fra Beredskabscenter Hjørring.

Mandag eftermiddag opstod der brand i et sommerhusområde på Rajen vest for Hirtshals, her gik det ud over omkring 2000 kvadratmeter tørt hedeareal. Men det var tæt på at gå helt galt, idet flammerne var tæt på at tage fat i to sommerhuse i nærheden.

- Det var så tæt på, at hyndeboksen ved det ene sommerhus er brændt af, siger Dennis Ottesen.

Branden opstod, efter en far og hans to sønner havde skudt fyrværkeri af ved det sommerhus, som de lige nu holder påskeferie i.

- De havde affyret en fontæne på grillen på terrassen, og det er gløder derfra, der har antændt det tørre græs i området, forklarer Dennis Ottesen.

Nordjyllands Politi er nu indblandet i sagen, og der vil formentlig blive tale om en bødesag.

Bare en halv time senere rykkede beredskabet videre til Tornby-området. Her havde en medarbejder på en hundekennel været i gang med at brænde aviser af.

Og det gik galt. Ilden fik fat i tørt græs og hedeområde, og det betød, at et areal på størrelse med en fodboldbane blev brændt af.

Nu tager Beredskabscentret i Hjørring skrappere midler i brug og indføre totalt afbrændingsforbud i hele kommunen.