LIGE NU:

Forbund vil tage Helgstrand-sag op

Dansk Ride Forbund opfordrer et uafhængigt appeludvalg til at se på sagen, hvor dressurrytteren Andreas Helgstrand beskyldes for dyremishandling.

Der har i den seneste uge været meget polemik omkring den verdenskendte dressurrytter Andreas Helgstrand fra Vodskov. Helgstrand beskyldes for dyremishandling, efter at billeder fra et privat stævne antyder, at hesten Akeem Foldager har lidt overlast.

Hesten blev på foranledning af Dansk Ride Forbund tilset af en dyrlæge den 19. april. Dyrlægen fandt ikke tegn på sår efter brug af sporer, men påtalte, at hesten havde smerter i højre side af kæben. Derfor vil Dansk Ride Forbund nu have et uafhængigt appeludvalg til at se på sagen.

- Henset til sagens karakter opfordrer bestyrelsen Appeludvalget til at tage sagen til behandling, skriver Dansk Ride Forbund i et referat fra onsdagens bestyrelsesmøde.

Hvis Appeludvalget tager sagen op, skal udvalgets fem uafhængige medlemmer afgøre, om Andreas Helgstrand har forbrudt sig mod Dansk Ride Forbunds etiske retningslinjer for anvendelse af heste til ridesport.