LIGE NU:

Forening kritiserer udstilling om dræbte

Hyldest af drabsofre skal ske i rammer uden fokus på krimistof. Og pårørende skal orienteres, mener forening.

Hvis man vil hylde drabsofre med en udstilling, skal man naturligvis orientere de efterladte - og i øvrigt gøre det et andet sted end på et kriminalhistorisk museum.

Det mener formanden for Landsforeningen Hjælp Voldsofre, Henning Wollsen, efter at portrætter af 12 kvindelige drabsofre, deriblandt Cecilie Kajus Næblerød fra Aalborg, er blevet udstillet på Politimuseet i København.

- Vi har det store problem, at udstillingen er på et kriminalhistorisk museum. Dermed kommer fokus per automatik til at ligge på historierne bag drabene i stedet for udelukkende på ofrene, siger Henning Wollsen til Ritzau.

- Det er helt fint, at man vil hylde drabsofre, men så rammerne være nogle andre. Man burde i stedet have lavet udstillingen et mere neutralt sted som eksempelvis et rådhus, siger han.

Udstillingen har onsdag vakt harme hos flere af de dræbtes familier, fordi museet ikke på forhånd har orienteret dem om afbildningerne.

Og det er da også fuldstændigt uacceptabelt, understreger Henning Wollsen.

- Man siger, at man vil hylde ofrene, men man gør efter min mening det stik modsatte, når man ikke har haft kontakt til de pårørende.

/Ritzau/