Seneste nyt:

Forfatter Bjarne Nielsen Brovst er død

Forfatter Bjarne Nielsen Brovst er død, 74 år gammel. Han brugte meget af sit liv som forfatter på at fortælle om nordjyske og danske forfattere.

Det er en af de største og mest mangfoldige litterære stemmer i Nordjylland, der er gået bort. Han blev 74 år gammel.

Bjarne Nielsen Brovst havde et omfangsrigt og særegent forfatterskab bag sig, hvor han fortalte historierne om både de finurlige og skæve skæbner og eksistenser og de kanoniserede forfattere som H.C. Andersen, Kaj Munk og Morten Nielsen.

Han debuterede i 1970 og skrev både digte, noveller og romaner, der ofte tog udgangspunkt hans eget liv og egne oplevelser.

Bjarne Nielsen Brovst blev født i 1947 og blev sidst i 60’erne uddannet som boghandler, inden han efterfølgende på Ranum Seminarium uddannede sig til lærer.

Sideløbende med forfattergerningen brugte Bjarne Nielsen Brovst arbejdslivet som først lærer og siden forstander på Pensionisthøjskolen Rude Strand, hvor han var fra 1973 til 2007. 

Han skrev desuden som litteraturanmelder og freelancejournalist for en række dagblade, ligesom han sammen med journalist Jørgen Pyndt på TV2 Nord stod bag en række roste og populære programmer, hvor de to under titlen En god historie” med den helt særlige blanding af vid, humor og fortællelyst, der kendetegnede Bjarne Nielsen Brovst, fortalte historierne om nordjyske og danske forfattere med udgangspunkt i de steder forfatterne levede og færdedes.  

Bjarne Nielsen Brovst medvirkede i 2013 i vores samtaleprogram Livet er - Bjarne Nielsen Brovst
Bjarne Nielsen Brovst producerede sammen med journalist Jørgen Pyndt en lang række programmer, hvor de opsøgte steder i Nordjylland med gode historier. Her et program om Poul Anker Bech.