Foto: Per Frank Paulsen

Forhandler af spabad meldt til politiet

En familie fra Nørager fik for nyligt voldsomt stød i deres nyindkøbte udendørs spabad. Nu er forhandleren og en mellemmand blevet meldt til politiet af Sikkerhedsstyrelsen.

Martin Jensen fra Nørager fortalte i TV2 Nord, hvordan han og konen fik voldsomt stød, da de brugte deres nye oppustelige udendørs spabad.

Spabadet har vist sig at være en ulovlig model, som blev taget af markedet for godt et år siden, da de hollandske myndigheder advarede mod produktet efter flere episoder med personer, der havde fået stød.

- Der er ikke nogen tvivl om, at spabadet fra Nordjylland er den samme type spabad, som forårsagede ulykkerne i Holland, siger Mette Cramon, der er kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen har efter TV2 Nords udsendelse hentet familien Jensens spabad og har haft det igennem en række undersøgelser. Nu har styrelsen taget konsekvensen, og meldt forhandleren samt en dansk grossist til politiet.

- Vi har sendt en anmodning om efterforskning til Midt- og Vestsjællands Politi, hvor vi beder dem klarlægge, hvorvidt det ene eller andet firma har været vidende om, at der var tale om et farligt produkt, siger Mette Cramon.

Det har ikke været lovligt at sælge produktet, efter det blev salgsstoppet i juni 2014. Alligevel kunne Martin Jensen altså købe spabadet i april i år.

- Det er jo fuldstændigt vanvittigt. Man køber et bassin og regner med, at man skal hygge sig, og børnene kan lege deri, og så finder man ud af, at det er livsfarligt. Det er da skræmmende, sagde Martin Jensen i TV2 Nords udsendelse.

Spabadet, som familien Jensen købte, er af mærket MSpa model Nest B-100. Det er modeller produceret i 2013, der kan være farlige, fordi der kan være en fejl på varmelegemet, og det kan udgøre risiko for stød og i værste fald drukning.

11 personer havde købt spabadet, og forhandleren har tilbagekaldt produkterne.