LIGE NU:

Forhandlinger i hårdknude: Uenighed om hvor akuthelikopter skal placeres

Regeringen vil følge de faglige anbefalinger om at placere en lægehelikopter i Jammerbugt, mens Dansk Folkeparti insisterer på en placering i Sindal.

Regionsrådsmedlem i Nordjylland for Dansk Folkeparti, Erik Høgh-Sørensen, er fredag på besøg på Sindal Flyveplads. Han drømmer om at det i fremtiden er her, lægehelikopteren lander.

- Meningen med helikopteren er, at den skal dække de såkaldte yderområder. Og så er der faktisk ikke noget bedre sted end her i Sindal, siger Erik Høgh-Sørensen.

quote - Meningen med helikopteren er, at den skal dække de såkaldte yderområder. Og så er der faktisk ikke noget bedre sted end her i Sindal.

Erik Høgh-Sørensen, regionsrådsmedlem, Region Nordjylland (Dansk Folkeparti)

Ifølge regionsrådsmedlemmet vil en placering i Sindal betyde en besparelse på flere millioner kroner, fordi der allerede er faciliteter i Sindal. Derudover er distancen til borgere i yderområder kortere.

Drømmen går dog imod anbefalingen fra Danske Regioner, som peger på, at den optimale placering er i Jammerbugt, da man her kan nå ud til flest mennesker. Erik Høgh-Sørensen bakkes op af partifællen Liselott Blixt, der er formand for Folketingets Sundhedsudvalg.

- Fagkundskaben går efter hvor man får fat i flest borgere, hvor vi kigger på, hvor vi har borgere, der har langt til et akutberedskab. Det er det, der er forskellen, siger hun.

Torsdag forhandlede regeringen og Dansk Folkeparti om lægehelikopterens placering. Det lykkedes ikke at nå til enighed.

- Fra regeringens side mener vi, at den faglige anbefaling, vi har fået på Jammerbugt, altså en placering i Brovst, sådan set er det, der dækker flest borgere. Men det er jo også en politisk beslutning at bestemme, hvor den skal flyve ud fra - og det følger også finanslovsaftalen fra sidste år – og det drøfter vi selvfølgelig med Dansk Folkeparti, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby fra Venstre.

Helikopteren i Nordjylland bliver den fjerde af slagsen i landet.

Dansk Folkeparti håber på, at man kan lande en aftale om lægehelikopteren inden sommerferien. 

Forhandlingerne om et af de helt varme emner på Christiansborg - læge-helikopterens placering - er gået i hårdknude.

 

def_thumb,50_percent

play Skæbnekamp: "Det bliver forbudt for børn", skriver Vendsyssel FF's modstandere før aftenens bundbrag i første division

Fodbold FfI

FfI fodbolds førsteholdstrup ramt af corona-smitte

290919 kokkeelever og tjenerelever

play Sommerpakke: Hjælp på vej til Aalborgs restauranter (opdateret 15.35)

def_thumb,50_percent

play Nordjyske teatre slå dørene op torsdag aften

def_thumb,50_percent

play Skæbnekamp: "Det bliver forbudt for børn", skriver Vendsyssel FF's modstandere før aftenens bundbrag i første division

Fodbold FfI

FfI fodbolds førsteholdstrup ramt af corona-smitte

Til forsiden

Til forsiden