LIGE NU:

Forklædt som sergent fra Militærpolitiet driver gæk på kaserner

I omkring et halvt år har en ukendt mand adskillige gange trængt ind på Hvorup og Nørre Uttrup Kaserner i Aalborg, hvor han har udgivet sig for at være befalingsmand. Forsvarets Auditørkorps ser med stor alvor på sagen, og har siden november efterforsket sagen.

Iført den helt rigtige militær-uniform og rød baret på hovedet har manden udgivet sig for at være sergent i Militærpolitiet.   

- Det at give sig ud for at være en myndighedsperson er en alvorlig sag, som både kan straffes med bøde- og frihedsstraf, siger chef-auditør Jan Mortensen fra Forsvarets Auditørkorps, til
TV 2/NORD.

I dagtimerne står de to kaserner i Aalborg pivåbne, og den mystiske militærpoliti-sergent har haft let ved at komme ind. I aften- og nattetimerne er der bevæbnede vagter ved porten. Trods omfattende videoovervågning er han klatret over pigtrådshegnet om aftenen. 

TV 2/NORD erfarer, at i hvert fald mindst en gang har Militærpoliti-sergenten i forklædning blandet sig i en øvelse. Flere gange har han også foretaget kontroller. Blandt andet er nogen menige på en pigestue blevet beordret til at åbne deres skabe.

- Foreløbig har vi ingen mistænkt i sagen. På Aalborg Kaserner er personalet blevet bedt om at udvise skærpet agtpågivenhed, siger chef-auditøren Jan Mortensen.

Auditørkorpset har et signalement af manden, men man ønsker ikke at offentliggøre det.