Forlig i sag om fyret skoleleder

Tidligere skoleleder Kaare Maul og Vesthimmerlands Kommune har indgået et forlig. Foto: TV2/Nord

Der sættes nu punktum i sagen om den afskedigede skoleleder fra Strandby Skole, Kaare Maul, der havde stævnet Vesthimmerlands Kommune for 1,9 millioner kroner for uberettiget fyring. [b]Opdateres. [/b]

Der er nu indgået forlig i sagen om den fyrede skoleleder Kaare Maul. Det er Kaare Maul og hans advokat, der har valgt at indgå et forlig.
 
- Det er nogle personlige ting for Kaare Maul, som har spillet ind. Derfor har vi valgt at indgå forlig, siger advokat Torben Haldrup til TV2/Nord.

Han fortæller, at detaljerne i forliget er på plads, men at sagen endnu ikke er endeligt afsluttet. Det bliver den en af de nærmeste dage ved Retten i Aalborg. 

Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Knud Kristensen (K) er glad for, at sagen er ved at være slut: 

- Det er altid godt, når man kan løse en opgave uden at skulle sætte retssystemet i gang. Jeg synes, at det her er en god løsning, så Kaare Maul også har mulighed for at komme videre i sit liv, siger han til TV2/Nord. 

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Kaare Maul, og hans advokat ønsker ikke at oplyse, hvad Kaare Maul får i erstatning. 

Den tidligere skoleleder Kaare Maul havde krævet knap to millioner kroner af Vesthimmerlands Kommune for - hvad han mente - var en ulovlig fyring. Kaare Maul blev fyret, efter at han havde haft en affære med en ansat lærer på Strandby Skole. Kvindens ægtemand var den konservative byrådspolitiker Henrik Degn.

Kaare Maul blev fritaget for tjeneste i slutningen af august 2007, og kommunen bad KL undersøge, hvad der var sket. Fire måneder senere blev skolelederen fyret med den begrundelse, at kommunen havde mistet tilliden til ham.

 

Forsiden lige nu