LIGE NU:

Formand: Jeg har svært ved at forestille mig det

Alle arbejdspladser kan begå fejl, og jeg var her jo ikke dengang hændelserne foregik, men jeg kan ikke forestille mig, at der kan være sket den slags vold, som tiltalen bygger på. Sådan lyder det fra Solhavens bestyrelsesformand.

Udtalelsen kommer som en reaktion på, at Nordjyllands Politi netop har offentliggjort, at der rejses tiltale mod 12 tidligere medarbejdere på døgninstitutionen Solhaven i Farsø.

Tiltalerne går blandt andet på, at de ansatte har udøvet systematisk vold mod 18 unge, der var anbragt på stedet.

Ifølge politiets tiltale er 18 unge blev udsat for alt fra knytnæveslag og knæspark til at blive tvunget til at gå rundt i underbukser på døgninstitutionen Solhaven i Farsø i perioden 2005 til 2012.

Og den slags beskyldninger vejer tungt hos de nuværende ansatte på Solhaven.

- Jeg synes, det er synd for de ansatte og de mennesker, som sagen vedrører, at det har taget så lang tid at få en tiltale på banen, beklager Solhavens bestyrelsesformand, Toft Kristensen.

I den tid de 12 tiltalte har ventet på besked om, hvorvidt de skulle i retten eller ej, har Solhaven været nødsaget til at afskedige ni, som stadig var ansat på institutionen.

Tre tidligere ansatte var allerede fratrådt, da sigtelserne kom frem.

Toft Simonsen har svært ved at forestille sig så systematiske overgreb, som anklageskriftet lægger op til.

- Hvis der sker utilsigtede hændelser, beder vi altid den anbringende kommune og kommunens tilsyn om at gå ind i den enkelte episode, forklarer han.

Men politiet deler altså ikke tilsynets vurdering af de i alt 66 episoder, som der er rejst tiltale for.

Sagen forventes at komme for retten i Aalborg snart, men datoerne er endnu ikke fastlagt.