Foto: Per Frank Paulsen

Formodet tyvebande anholdt

To udenlandske mænd er anholdt i en bil ved Brønderslev. I bilen fandt politiet flere airbags og andre autodele. (Opdateret 09.15)

En politipatrulje standsede tirsdag morgen ved femtiden to mænd i en polsk indregistreret bil på falske plader ved Brønderslev. Patruljen havde set bilen køre ud fra autoforhandleren Toyota på Markedsvej.

I bilen fandt betjentene tasker fyldt med airbags og navigationsudstyr. Politiet formoder, at de forskellige autodele er stjålet fra biler med henblik på videresalg.

Indtil videre har man ved Toyota i Brønderslev fundet otte biler, der er brudt op, og Nordjyllands Politi har også modtaget en anmeldelse om, at tre biler er brudt op i Støvring, hvor der er stjålet både navigationsudstyr og airbags.

Nordjyllands Politi skal nu undersøge, hvor kosterne i bilen kommer fra, og om der kan være en sammenhæng mellem de to anmeldelser.

Der er tale om to mænd fra Polen, som nu er anholdt og til afhøring på politigården i Aalborg. Ifølge vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen, så er begge mænd kendt af politiet på grund af tidligere domme for berigelse. Den ene af de to mænd har også en udvisningsdom, der betyder, at han har indrejseforbud i Danmark.

De to mænd nægter kendskab til sagen. Vagtchef Per Vagn Nielsen forventer, at de to mænd fremstilles for en dommer i løbet af tirsdagen.