LIGE NU:

Forskere sætter landsby under lup

Klokkerholms borger har allieret sig med forskere for at holde liv i den lille by.

Selvom hovedgaden i Klokkerholm ligger ret øde hen torsdag formiddag, så er det faktisk en af de mere succesfulde udkantsbyer i Nordjylland. Byen har en af Danmarks 70 bedste skoler, og selvom landsbyen kun har 1000 indbyggere, er der stadig 250 arbejdspladser.
På trods af det, har Sparekassen Vendsyssels Fond Klokkerholm og Aalborg Universitet indgået et samarbejde for at sikre byens videre udvikling.

- Jeg er utrolig glad for, at universitetet vil deltage i det her, og at sparekassen har valgt at bruge nogle penge på at få dem til at lave den her undersøgelse. På den måde får vi nogle til at kigge på det udefra. Os, der har boet her i mange år, vi har svært ved at se de muligheder, der er i byen, siger formand for Borgerforeningen Carsten Hannesbo Pedersen

Projektleder Lea Holst Laursen og hendes forskerkollegaer foreslår blandt andet at Klokkerholm får sig et orange torv, en bro over søen og en pavillon. Initiativer, som man uden videre kan bruge mange andre udkantsbyer.

- Det handler rigtig meget om at gøre opmærksom på, hvor der er nogle byer, der egentlig er nogle små perler. Byer, der har nogle potentialer, man kan udvikle med få midler og med borgernes opbakning.

Rapporten, som Lea Holst Laursen og hendes kollegaer er kommet frem til, bliver torsdag præsenteret for borgerne i Klokkerholm på et borgermøde.