LIGE NU:

Forskerpriser til AAU for fjerde år i træk

Tre unge forskere fra Aalborg Universitet er i år blevet tildelt de store Eliteforsk-priser. På en af universitetets afdelinger er der særlig grund til stolthed. For fjerde år i træk belønner EliteForsk-komitéen nemlig en ung forsker fra Institut for Elek

EliteForsk-initiativet, som videnskabsminister Helge Sander igangsatte for nogle år siden, skal være med til at sikre gode betingelser for unge, lovende forskere ved at belønne og synliggøre deres indsats og resultater.

Da kronprinsesse Mary torsdag uddelte årets priser på Glyptoteket i København, var der hæder til tre unge forskere fra Aalborg Universitet - Nanna Friche, Petar Popovski og José Alberto Biurrun Manresa.

Friche og Manresa modtager begge rejsestipendier på 250.000 kr., mens Popovski blev belønnet af Det Frie Forskningsråd med en Ung Eliteforskerpris på 200.000 kr., der gives til de mest talentfulde unge forskere.

Prisen er ikke blot et personligt skulderklap til Petar Popovskis arbejde, men også en understregning af forskningskvaliteten på Institut for Elektroniske Systemer på AAU. Dette forskningsmiljø har nemlig modtaget EliteForsk-priser fire år i træk. Før Petar Popovski har Frank Fitzek, Mads Græsbøll Christensen og Jan Østergaard modtaget prisen.