Foto: Ib Christensen

Forstander klar med Solhaven 2

Efter at være blevet frikendt for anklager om vold mod unge er Søren Virenfeldt klar til at lade Solhaven genopstå.

Hvis det står til Søren Virenfeldt, der sammen med en række ansatte tidligere på året blev frikendt i alle anklager om vold mod anbragte unge på institutionen Solhaven i Farsø, genopstår arbejdet med de udsatte unge igen allerede efter sommerferien. Det skriver politiken.dk.

- Det skal selvfølgelig hedde Solhaven 2, for vi mener ikke, at vi gjorde noget forkert. Vi står ved det arbejde, Solhaven har stået for i 25 år, siger Søren Virenfeldt til Politiken.

I forbindelse med den fire år lange efterforskning af sagen lukkede Solhaven i 2013, og man mener, at kommunen dermed også mistede op mod 200 arbejdspladser.

Solhavens metoder i deres behandling af de unge har været til stor debat, og i 2011 så Vesthimmerlands Kommune ikke anden udvej end at melde opholdsstedet til politiet. Alligevel ser borgmester Knud Kristensen ikke nogen problemer i at lade Solhaven genopstå.

- For mit vedkommende har jeg personligt ingen problemer med at føre et samarbejde med Solhaven igen, hvis den skulle genopstå, siger Knud Kristensen.