Første sag mod virtuel børnelokker

Fredag begynder den første af fire sager mod mænd, der forsøgte at lokke journalist fra Ekstra Bladet til sex, da hun udgav sig for at være et barn. Ved Retten i Hjørring sætter en 73-årig mand fra Sæby sig på anklagebænken for at forsvare sig mod anklage

For første gang nogensinde skal en sag om forsøg på børnelokkeri over nettet for retten herhjemme. Sagen vil få betydning for tre andre sager, blandt andet mod en chef hos Københavns Politi, der ligger og venter hos anklagemyndigheden rundt om i landet. Fredag ved Retten i Hjørring sætter en 73-årig mand fra Sæby sig på anklagebænken for at forsvare sig mod anklager om, at han i perioden maj 2007 til maj 2008 via internettet forsøgte at lokke pigen "BabyMay" til et sexmøde.

"BabyMay" gav sig ud for at være en pige på 13-14 år, men var i virkeligheden en kvindelig journalist fra Ekstra Bladet, der arbejdede på en række artikler om internettets børnelokkere. Ifølge anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi, bør manden straffes, selv om hans offer i virkeligheden var en voksen. Manden handlede nemlig ifølge anklageren i den onde tro, at "BabyMay" var et barn.

- I Danmark er det forsættet, altså den onde vilje, der dømmes for. Og her mener vi, at han havde forsæt til at ville mødes med en 13-14-årig pige for at gå i seng med hende, siger Peter Rask til Ritzau.

Ifølge anklageskriftet har manden blandt andet skrevet til "BabyMay", at han ville "lære dig om, hvordan en mand og en kvinde har det sammen." Han har også ifølge anklageskriftet lovet pigen, at hun ikke skulle være bange for at blive gravid: "Det tager jeg selvfølgelig højde for skat", skulle han have skrevet.

Tre andre mænd blev i forbindelse med Ekstra Bladets artikler også sigtet, blandt andet en 53-årig chef hos Københavns Politi. Han var anholdt i 20 timer, mens politiet foretog ransagninger, inden han blev løsladt. Ifølge Ekstra Bladet havde manden aftalt at mødes med pigen, mens hendes mor var ude. Men da han dukkede op, ventede Ekstra Bladets reportere med fotograf og en byge af spørgsmål.

Da manden er ansat i Københavns Politi, er det anklagemyndigheden på Københavns Vestegn, som skal føre sagen. Her fortæller politiadvokat Peter Godsk, at manden fortsat gør tjeneste hos Københavns Politi. Da sagen kom frem, blev det ellers overvejet, om manden skulle suspenderes. Manden forsøgte desuden dengang at få standset Ekstra Bladets artikler ved et fogedforbud, men det blev afvist af både by- og landsret.

Også en 43-årig marinekonstabel fra Korsør og en 35-årig mand fra Østjylland blev sigtet i forbindelse med Ekstra Bladets artikelserie. Deres sager afventer lige som sagen mod politichefen en afgørelse i sagen fra Sæby. De tre er for nuværende alene sigtet for forsøg på at opnå samleje med en mindreårig. Der er ikke rejst tiltale.
/ritzau/

Forsiden lige nu